Sådan investerer vi.
Vi passer på dine penge, som vi passer på vores egne.
Porteføljens fundament
- Obligationer
- Aktier
- Børsnoterede alternativer
Investering i aktier
Indholdet af den del af porteføljen, som investeres i aktier, fastlægges i to trin.
Trin 1 er at fordele porteføljen i den andel der investeres efter en indeks-strategi, og den andel der investeres efter en aktiv investerings-strategi. Du bestemmer selv fordelingen, og den kan altid ændres. Et godt udgangspunkt er derfor 50/50 hvis du ikke umiddelbart har en holdning til det.
Trin 2 er at fastlægge indholdet af den del af aktieporteføljen, der investeres efter den aktive investerings-strategi. Aktierne investeres i fem veldokumenterede og akademisk anerkendte aktiestrategier, og vi justerer løbende fordelingen mellem de enkelte strategier, afhængig af markedsudviklingen.
Value-aktier
Læs mere
Investering i selskaber med en attraktiv markedsværdi i forhold til indtjening.
Momentum-aktier
Læs mere
Investering i selskaber, som, kursmæssigt, klarer sig godt.
Defensive aktier
Læs mere
Investering i selskaber med mindre kursudsving end markedet.
Kvalitets-aktier
Læs mere
Investering i selskaber med høj, stabil indtjening og lav gæld.
Indeksinvestering
Læs mere
Passiv investering i det brede globale verdensmarkedsindeks.
Investering i obligationer
Næste skridt er at fastlægge indholdet af obligationsporteføljen. Det gør vi med udgangspunkt i de tre typer af obligations-risici og obligationernes forventede kursudsving (volatilitet):
Kreditrisiko
Læs mere
Risikoen for at låntager går konkurs styres via stillingtagen til kreditværdigheden. Obligationsudstedere med dårlig kreditværdighed indgår ikke i porteføljen.
Renterisiko
Læs mere
Renterisikoen styres via analyser af obligationernes rentefølsomhed (varighed). Jo længere tid til udløb, jo mere risiko, og jo højere afkast.
Valutarisiko
Læs mere
Valutarisikoen er elimineret i porteføljen. Alle obligationer er udstedt i Euro.
Volatilitet
Læs mere
En obligations forventede kursudsving afhænger af de tre risikotyper og af markedsstemningen. Rolige markeder giver lav volatilitet.
Løbende justering af investeringerne
Når man investerer, er det vigtigt at tage hensyn til de ændringer der sker i den globale økonomi, eksempelvis renteændringer, inflationsændringer, recession, økonomisk overophedning osv.
Det er endvidere vigtigt at tage hensyn til ændringer i aktiemarkederne, eksempelvis om nogen selskaber gør det bedre end andre, eller om markedet er særligt uroligt eller eventuelt over-optimistisk.
Alle disse forhold analyserer vi løbende, og vi foretager de nødvendige ændringer i din portefølje når der er behov for det.
Vores porteføljestyringsmetode består af en strategisk allokering, en dynamisk taktisk allokering og en operationel aktiv-allokering.
Grundporteføljen sammensættes når vi investerer for dig første gang. Oftest fordeles investeringen mellem forskellige typer aktier, korte statsobligationer, og forskellige typer virksomhedsobligationer. Herudover investerer vi i børsnoterede alternativer, hvis du har tilvalgt dem til din portefølje.
Når helt grundlæggende økonomiske forhold ændrer sig, vil vi tilpasse grundporteføljen. Eksempelvis vil der alt andet lige være flere obligationer i porteføljen når renterne er høje, end når de er lave.
I forbindelse med vores risikostyring overvåger vi markederne og vurderer dagligt, om der er sket væsentlige ændringer i den overordnede markedsrisiko. Det kan eksempelvis være når der er aktieuro eller når aktiekurserne virker urealistisk høje. Afhængig af situationen vil vi reducere, eller øge, risikoen i porteføljerne. En reduktion af risikoen vil typisk ske ved at vi sælger aktier og køber obligationer i stedet.
Der foretages løbende justeringer og tilpasninger indenfor de enkelte aktiv-typer. Det kan være geninvestering ved udløb af obligationer i obligationsfondene, eller ændringer i de enkelte aktiefondes vægte i Falcons aktive aktieinvesteringsstrategi. Et andet eksempel kan være en justering af beholdningen af ejendomsaktier i puljen af børsnoterede alternativer som følge af ændringer på ejendomsmarkedet.